Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Δ.Σ. για τις εκδηλώσεις της 185ης επετείου της μάχης του Ντολμά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ανακοινώνει για τις εκδηλώσεις της185ης επετείου της μάχης του Ντολμά τα εξής:
η θεατρική μας ομάδα θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση "ΦΟΝΙΣΣΑ" 
πρόκειται για το γνωστό βιβλίο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Η παράσταση στηρίζεται στην κινηματογραφική μεταφορά του Κώστα Φέρρη, προσαρμοσμένη και διασκευασμένη σε θεατρικό κείμενο ειδικά για την θεατρική μας ομάδα
οι ημερομηνίες της παράστασης είναι η 
25η (Παρασκευή) και η 27η (Κυριακή) Φεβρουαρίου
στις 7.30μμ 
στο Πνευματικό κέντρο Ευανθία Καρβέλη
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στους πεσόντες της μάχης του Ντολμά

παράλληλη εκδήλωση έχει...
προγραμματιστεί από τον Σύλλογό μας τις ίδιες ημέρες, σε ώρα πριν την παράσταση.
Είναι φιλολογική εκδήλωση, αφιερωμένη στη ζωή και του έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του κοσμοκαλόγερου των Ελληνικών γραμμάτων.
Η εκδήλωση αυτή προγραμματίστηκε αφ' ενός μεν λόγω της παρουσίασης του συγκεκριμένου έργου, και αφετέρου επειδή η φετινή χρονιά έχει οριστεί σαν έτος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το Υπουργείο Πολιτισμού, επειδή συμπίπτει με  την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του συγγραφέα.
Την επιλογή του υλικού έχει κάνει ο Χρίστος Λάτσινος, την φιλολογική και λογοτεχνική επιμέλεια ο Μιχάλης Κότσαρης και την αφήγηση θα κάνει η μαθήτρια του λυκείου Αιτωλικού, Σεβαστή Τσέκου, μέλος του Συλλόγου μας και της θεατρικής μας ομάδας.
Την εκδήλωση θα συνοδεύει ηλεκτρονική παρουσίαση

Τέλος ανακοινώνεται πως ο Σύλλογος δεν θα συμμετάσχει ούτε φέτος στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στον χώρο του μνημείου του Ντολμά, ακολουθώντας την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. που ισχύει από το 2008, για αποχή από τις εκδηλώσεις στο Μνημείο, εξ' αιτίας της εναπόθεσης του σωλήνα των λυμάτων στη νησίδα Ντολμάς, και που μέχρι σήμερα δεν έχει μεταφερθεί.

το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: