Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Buzz

Δελτίο τύπου - Κινηματογραφική λέσχη - η πρώτη μας

Πρεμιέρα και για την «νεογέννητη» κινηματογραφική μας λέσχη, με το βραβευμένο film, “Buzz” το Σάββατο 31 Ιουλίου, στο πρώτο δημοτικό σχολείο.
Περίπου 50 οι θεατές της πρώτης μας προβολής, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και μας έδωσε κουράγιο για τη συνέχεια.
Στο τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης Σπύρος Ταραβήρας, δεν κουράστηκε να απαντάει στις ερωτήσεις μας και στο τέλος έγινε ένας από εμάς, ένα μέλος της ευδιάθετης αιτωλικιώτικης παρέας μας.
Η συζήτηση μαζί του, κράτησε μέχρι το πρωί και εκτός του κινηματογράφου, το menu συμπεριέλαβε το θέατρο, τα εικαστικά και τον Πολιτισμό γενικότερα.
Μας υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει πάλι στα μέρη μας, όχι μόνο ως σκηνοθέτης, αλλά και σαν φίλος πια.
Η κινηματογραφική μας λέσχη «πήρε μπροστά» και σας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

η φωτό προέρχεται από etolikoartis


ο Άμλετ στ΄αλήθεια, λεγόταν.. Άμστελ

Δελτίο τύπου
Θεατρική ομάδα. Η πρεμιέρα

Πρεμιέρα έκανε η θεατρική μας ομάδα με το έργο της «ο Άμλετ στ΄ αλήθεια, λεγόταν … Άμστελ» την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 στο ανοιχτό θέατρο του Αιτωλικού.
Περισσότεροι από 800 θεατές κατέκλυσαν το θέατρο, που για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε μικρό, όταν πρόκειται για πρεμιέρα της θεατρικής μας ομάδας.
Αν και το έργο ήταν μαραθώνιας διάρκειας 3 ωρών, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα την «μερική απώλεια» κάποιων ανυπόμονων θεατών, στο τέλος το θερμό χειροκρότημα, το χαμόγελο στα χείλη των θεατών και τα συγχαρητήρια, επιβράβευσαν την προσπάθεια των παιδιών.
Η απαίτηση δε, για επανάληψη της παράστασης, ήταν τόσο πιεστική που μας πείθει για την επιτυχία του εγχειρήματος, του έργου μεγάλης διάρκειας.
Αναλογιζόμενος κανείς, ότι το κείμενο στηρίχτηκε πιστά στον «Άμλετ», ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, διάρκειας 4και πλέον ωρών -αν παιχτεί ολόκληρο- καταλαβαίνουμε το γιατί διήρκεσε 3 ώρες.
Πάντως η πρόθεσή μας είναι, γιατί και για την ομάδα είναι πολύ κουραστική η διάρκεια του έργου, η δεύτερη παράσταση που ορίστηκε για τις 16 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ στο ίδιο μέρος, να παιχτεί με μερικές περικοπές, και με έμφαση στα καλύτερα σημεία, πράγμα που μειώσει την διάρκεια κατά 30-40 περίπου λεπτά.

Έγραψαν για την παράσταση και φωτογραφικό υλικό:
http://etolikoartis.blogspot.com/2010/08/blog-post_2516.html

http://zkarvelis.blogspot.com/2010/07/blog-post_31.html