Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Εκδρομή στην Αρκαδία

Διήμερη εκδρομή πραγματοποίηση ο Σύλλογός μας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (31-10 & 1-11-2009). Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιελάμβανε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και διανυκτέρευση στην Τρίπολη. Τη δεύτερη ημέρα έγινε επίσκεψη στα χωριά Στεμνίτσα και Δημητσάνα και επιστροφή στο Αιτωλικό μέσω Ολυμπίας. ..

Σαράντα πέντε εκδρομείς, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί με τελικό προορισμό, για την πρώτη ημέρα, την Τρίπολη. Πρώτος σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών. Εκεί είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τα Κυκλώπεια τείχη, τους θολωτούς τάφους και το αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα από τον χώρο των Μυκηνών. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Παλαμήδι του Ναυπλίου και τη φυλακή του Κολοκοτρώνη. Το μεσημέρι γεύτηκαν την τοπική κουζίνα στις ταβέρνες του Ναυπλίου και το απόγευμα φτάσανε στην Τρίπολη για τη διανυκτέρευση.
Την επομένη αναχωρήσανε για τα ορεινά χωριά Στεμνίτσα και Δημητσάνα όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου και τις χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των σπιτιών. Στη Δημητσάνα, επισκέφτηκαν το μοναστήρι του Ι. Προδρόμου χτισμένο σαν αετοφωλιά στις πλαγιές του φαραγγιού του Λούσιου. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν κατέστη δυνατόν να επισκεφτούν το Μουσείο Υδροκίνησης.
Η επιστροφή στο Αιτωλικό έγινε αργά το βράδυ.
Ήταν μια εκδρομή πού άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους εκδρομείς.

Στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

Στις Μυκήνες