Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Καλή Ανάσταση!







Με τις θερμότερες ευχές μας για
Καλή Ανάσταση!



Συμμετοχή στις Γιορτές Εξόδου

Η Ηρωική Έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων είναι η πιο κορυφαία και η πιο συγκινητική στιγμή του Ελληνικού Αγώνα το 1821. Ένα γεγονός που εντάσσεται στα μεγαλύτερα παγκόσμια γεγονότα, όλων των εποχών. Οι υπερασπιστές του Μεσολογγίου, πιστοί στις αρχές τους, με απαράμιλλο θάρρος και αλύγιστη καρτερία, άντεξαν τις επιθέσεις των εχθρών αγωνιζόμενοι για το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, την Ελευθερία. Τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα το 1826 στην περιοχή της λιμνοθάλασσας, χαράχτηκαν ανεξίτηλα στις σελίδες της Ιστορίας μας. Η αρχή αυτών των γεγονότων άρχισε με την αυτοθυσία των υπερασπιστών της Ξέρας του Ντολμά στις 28 Φεβρουαρίου 1826, για να κλείσει ο κύκλος τους με την ηρωική Έξοδο στις 10 Απριλίου του 1826.



‘’Η ιστορική επέτειος της εθνεγερσίας εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει. Ο ‘’ξεσηκωμός‘’ των Ελλήνων και ο αγώνας τους για Ελευθερία, Εθνική Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη, αποτελεί κορυφαία στιγμή των αγώνων του λαού μας, μια νέα αφετηρία για τον Ελληνισμό. Αλλά και παγκόσμιο σύμβολο ‘’πηγαίας‘’ Αντίστασης, ανεκτίμητο κεφάλαιο αγωνιστικής έμπνευσης, υπέροχο παράδειγμα ‘’αυθορμητισμού‘’ για όλη την Ανθρωπότητα, στη βάση των αιώνιων ιδανικών της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας‘’.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, στο Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην διάρκεια του επίσημου γεύματος με αφορμή την 183η επέτειο από την έξοδο των ελεύθερων πολιορκημένων.
Ο Σύλλογος μας, τιμώντας την υπέρτατη αυτή θυσία συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στις γιορτές Εξόδου με πολυπληθές τμήμα ντυμένο με παραδοσιακές φορεσιές.