Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Βγάλ' τον υπουργό απ' την μπρίζα

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας είναι νεοσύστατη. Έχει διάρκεια ζωής μόλις ενός έτους. Συγκροτήθηκε μέσα στο χειμώνα και ξεκίνησε τις πρόβες της στο έργο των Ρέππα - Παπαθανασίου ''Βγάλ' τον Υπουργό απ' την μπρίζα''. Συντονιστής και υπεύθυνος σκηνοθεσίας ήταν ο Χρίστος Λάτσινος. Για τα σκηνικά εργάστηκε ο Μιχάλης Κότσαρης. Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας ήταν η πρώτη παράσταση που δόθηκε το κατάμεστο θέατρο του Αιτωλικού στις 9 Ιουλίου του 2008 για να ξαναπαιχτεί πάλι στις 13 Αυγούστου. Δεν ήταν όμως και οι μοναδικές παρστάσεις του. Η παράσταση ζητήθηκε και ανέβηκε στην Κάτω Βασιλική, στη Σταμνά και στον Άγιο Ηλία.

Στου χωριού το πανηγύρι








Στου χωριού το πανηγύρι










Στου χωριού το πανηγύρι

Στις 19 Αυγούστου του 2008 ο Σύλλογος πραγματοποίησε, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Πανηγύρι της Αγι'-Αγάθης, χορευτική εκδήλωση με τίτλο "Στου χωριού το πανηγύρι". Στο κατάμεστο υπάιθριο θέατρο τα χορευτικά του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου ''ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ'', του Μουσικολολογικού Συλλόλου Άρτας ''Ο ΣΚΟΥΦΑΣ'', του Πολιτιστικού Οργανισμού Αμφιλοχίας και ομάδα αρματωμένων της Αγι'-Αγάθης αναβίωσαν σκηνές από τα λαϊκά μας πανηγύρια.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής: Το χορευτικό του Συλλόγου μας παρουσίασε χορούς από την Ήπειρο, τα Νησιά, τη Μ.Ασία και του Αιτωλικού, το χορευτικό του ΣΚΟΥΦΑ παρουσίασε ορούς από τη Θράκη ενώ το χορευτικό της Αμφιλοχίας χορούς από τη Μακεδονία. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε γλάντι από τα μέλη των χορευτικών που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Τα χορευτικά συνόδευε η ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα και η ζυγιά του Ηλία Αριστόπουλου που απέδωσε τους σκοπούς του Αιτωλικού.

Πανηγύρι Αγίου Νικολάου Κούντουρου