Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Συνάντηση Συλλόγων

Η αναμενόμενη συνάντηση Συλλόγων και φορέων της πόλης μας που με πρωτοβουλία του Συλλόγου οργανώθηκε, ορίστηκε για την

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Μαΐου στις 19.00 στην αίθουσα του Συλλόγου μας.

Έχουν προηγηθεί επί μέρους συναντήσεις με τα Δ.Σ. των Συλλόγων, με τον Αντινομάρχη για θέματα Πολιτισμού κ. Παναγιώτη Κατσούλη και τώρα θα γίνει η τελική συνάντηση των εκπροσώπων ΌΛΩΝ των Συλλόγων και Φορέων, που υμμετέχουν στην κοινή αυτή προσπάθεια.

Κοινή συνισταμένη είναι το Αιτωλικό, η λήψη πρωτοβουλιών για ένα καλύτερο και πιο οργανωμένο αύριο και η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή της πόλης μας.

το Δ.Σ.
του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "το Αιτωλικό"

Οξου ψιλ... όξω κορέοι

Τηρήσαμε και πάλι το έθιμο των "καπακιών"
Τα καπάκια με τον θόρυβό τους, έχουν σκοπό να ξορκίσουν το κακό, να διώξουν τον χειμώνα και να αφήσουν την Άνοιξη αναπόσπαστη να έρθει με το καλό.
Μερικά από τα παιδιά των χορευτικών και του εικαστικού τμήματος του Συλλόγου μας, ήταν εκεί, εξοπλισμένα με καπάκια και κέφι, περιπλανήθηκαν στους δρόμους της πόλης μας "ξορκίζοντας" και τραγουδώντας "όξου ψιλ΄όξου κορέοι" ενθουσιάζοντας ΚΥΡΙΩΣ του μεγαλύτερους σε ηλικία, τους παππούδες τους, που γυρίζουν με αυτές τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας στα παιδικά τους χρόνια, τότε που τα έθιμα ήταν πολύ πιο ισχυρά και η τήρησή τους δεδομένη.

Δείτε το video από τις "πρόβες" στην αυλή της αίθουσας του Συλλόγου μας.