Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
«Το Αιτωλικό»
                                                                                                                   
Δελτίο τύπου
Αιτωλικό Οκτώβριος 2011

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με χαρά ανακοινώνει την ολοκλήρωση των δράσεων του πολιτιστικού του προγράμματος για το διάστημα Ιούνιος – Οκτώβριος 2011 με γενικό τίτλο «Αιτωλικό- Πολιτιστικό καλοκαίρι 2011». Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, τα τμήματα του Συλλόγου μας υλοποίησαν συνολικά δεκαοκτώ (18) δράσεις, εντός και εκτός της πόλης μας, αλλά και εκτός των ορίων του Νομού μας, εκπροσωπώντας επάξια το Αιτωλικό, αλλά και τον Δήμο γενικότερα, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, τον από ερασιτέχνες παραγόμενο ντόπιο Πολιτισμό, σε όλες τις εκφάνσεις και στις περισσότερο δυνατόν παραμέτρους του.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ευχαριστεί και ταυτόχρονα συγχαίρει τα μέλη του για τη επιτυχή συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις των τμημάτων, που όπως είναι γνωστό απαιτεί πολλές ώρες εκπαίδευσης και μαθημάτων κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο.
Στα πλαίσια του προγράμματος  «Αιτωλικό- Πολιτιστικό καλοκαίρι 2011» υλοποιήθηκαν κατά χρονολογική σειρά οι παρακάτω δράσεις:
Ιούνιος {4}
5: Χορευτικά τμήματα:  «να είστε εκεί, να μας καμαρώσετε» τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου μας, παρουσίασαν τη δουλειά τους. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν τα Χορευτικά και τα Εικαστικά παιδικά τμήματα – Αιτωλικό - ανοιχτό θέατρο  
18: Κινηματογραφική λέσχη:  μουσική βραδιά με...
τη νεανική μπάντα fox rot – Αιτωλικό –  ανοιχτό θέατρο  
19: Χορευτικά τμήματα:  συμμετοχή παιδικού Χορευτικού τμήματος, σε εκδήλωση για τη λήξη της χρονιάς, των τμημάτων των εκκλησιών του Αιτωλικού - Αιτωλικό - κεντρική πλατεία  
24: Σύλλογος: «Ριζικάρια» αναβίωση του εθίμου του Άι Γιάννη του Ριγανά - Αιτωλικό -  παραλία «Άγαλμα» 
Ιούλιος {5}
9-10-11: (α) Χορευτικά τμήματα:  συμμετοχή του Χορευτικού μας τμήματος εμφανίσεων, στο festrival παραδοσιακών χορών, του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Αλεξανδρούπολη
(β) Σύλλογος: Διοργάνωση τριήμερης εκδρομής στην Αλεξανδρούπολη, για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας Αλεξανδρούπολη
16: Θεατρική ομάδα: πρεμιέρα για τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας, που παρουσίασε τον Αριστοφανικό ΠΛΟΥΤΟΣ – Αιτωλικό – ανοιχτό θέατρο
17: Θεατρική ομάδα:  2η παράσταση Αριστοφάνους ΠΛΟΥΤΟΣ Αιτωλικό –  ανοιχτό θέατρο
20: Θεατρική ομάδα: 3η παράσταση Αριστοφάνους ΠΛΟΥΤΟΣ Μεσολόγγι - θέατρο του λιμανιού
Αύγουστος{6}
7: Χορευτικά τμήματα συμμετοχή του Χορευτικού μας τμήματος εμφανίσεων σε τοπικές εκδηλώσεις  Ακράτα  Αχαΐας
13: Θεατρική ομάδα:  4η παράσταση Αριστοφάνους ΠΛΟΥΤΟΣ Αιτωλικό – ανοιχτό θέατρο
16: Χορωδία: η Χορωδία του Συλλόγου μας παρουσίασε το πρόγραμμα της, «...σπουδαίοι συνθέτες»
με τραγούδια των σημαντικότερων Ελλήνων συνθετών Αιτωλικό – στο ανοιχτό θέατρο
19: Χορευτικά τμήματα  Χοροί... «στους ήχους της λύρας» παραδοσιακοί χοροί Αιτωλικό – ανοιχτό θέατρο
29: Θεατρική ομάδα: Τιμητική συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ ερασιτεχνικών Θεατρικών ομάδων στο Δίστομο Βοιωτίας – Δίστομο Βοιωτίας
31: Χορευτικά τμήματα:  συμμετοχή του Χορευτικού μας τμήματος στο festival παραδοσιακών χορών, του Δήμου Μεσολογγίου. Μεσολόγγι
Σεπτέμβριος{2}
12: Χορωδία:  «έχει πανσέληνο απόψε, κι ΄ναι ωραία» μια βραδιά χωρίς φώτα και μικρόφωνα με το μεγαλύτερο φεγγάρι του Καλοκαιριού Αιτωλικό -  παραλία «Άγαλμα»
24: Σύλλογος: «Γιορτή Ψαριού» συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μεσολογγίου στη δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας Αιτωλικό – κεντρική πλατεία
Οκτώβριος{1}
2: Θεατρική ομάδα: η Θεατρική μας ομάδα, παρουσίασε τη δουλειά της, στο Ίδρυμα Κακογιάννη Πειραιώς 206 Αθήνα
Για την συγκεκριμένη παρουσίαση της Θεατρικής μας ομάδας, το Δ.Σ. ο έφορος της ομάδας προσωπικά Γιώργος Σφυρής, και τα μέλη της ομάδας, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στο Δ.Σ. και στα μέλη του Συλλόγου των εν Αθήναις Αιτωλικιωτών «Γρηγόρης Λιακατάς» για τη σύσσωμη φυσική τους παρουσία στην αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του Συλλόγου μας που με την οικονομική και κυρίως την ηθική τους στήριξη, ,  για μια ακόμα χρονιά στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας.
Είναι εμφανέστερο από ποτέ, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ότι αν δεν ενεργοποιηθούν οι υγιείς δυνάμεις του κάθε τόπου για να συνεργαστούν σε δράσεις Πολιτισμού και γενικότερα σε δράσεις που στοχεύουν στην αφύπνιση και εγρήγορση της κοινωνίας, πολύ γρήγορα η λαίλαπα των καιρών θα μας παρασύρει μαζί της.
Καταλήγοντας λοιπόν τονίζουμε πως είναι πλέον επιτακτικότερο από κάθε άλλη φορά να προβάλλονται και να υπερτονίζονται οι Χορηγοί και να στηρίζεται ο θεσμός της χορηγίας, αφού χωρίς αυτές δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν τόσες, ούτε σε αριθμό, ούτε σε ποιότητα δράσεις.
Στα πλαίσια αυτά παραθέτουμε πιο κάτω τους Χορηγούς και τους υποστηρικτές του Συλλόγου μας, ευχαριστώντας τους για μια ακόμα φορά.

Χορηγοί
Εταιρεία Ζαφείρης Τρικαλινός Ε.Ε. - Αυγοτάραχο
Εταιρεία Αφοί Σφυρή Ο.Ε. - Οικοδομικά υλικά
Αρτοποιητές  Αφοί Ζωγράφου - Αρτοποιία 
Εταιρεία ΤΕΒΕΚ Κώστας Λύρος και συνεργάτες
Εταιρεία ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. – Κώστας Ζούκας - Βρώσιμες ελιές
Εταιρεία RIGIPS -SAINT GOBAIN - προϊόντα γύψου
Lobby café Αφοί Καρέτσου - καφετέρια
Motalina Δημήτρης Κότσαλος - είδη οικιακής χρήσης
Τάσος Σιάμος Αιτωλικό - οπτικά
ΔΗΜΕΛΕ Τάκης και Ελένη Σέρβου – εστιατόριο
Gallery ΕΡΓΩ – Μιχάλης Κότσαρης

Υποστηρικτές
Κώστας Σταράμος Μηχανικός
Εταιρεία Αφοί Σύρρου Ο.Ε. Εμπόριο Ξυλείας
Εταιρεία Αφοί Αρέτα Ο.Ε. Εμπόριο Σιδήρου
Πάνος Χουλιαράς σιδηρές κατασκευές
Γιάννης Καρβέλης - ΒΙΟΓΥΨ

Χορηγοί τεχνικής υποστήριξης
Νίκος Πεπονούλας  - ηλεκτρολόγος – ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
Διόνυσης Μπερερής – ψυκτικός – εγκαταστάσεις κλιματιστικών
Πάνος Ακρίδας - ηχητικές εγκαταστάσεις
Κώστας Γρηγοράκης – σιδηρές κατασκευές

καθώς και τους αφιλοκερδώς εργαζόμενους για την τεχνική υποδομή
Πάνο Χριστοδουλάτο και Χρήστο Μπαρούχο
Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ευχαριστεί το Δήμο Μεσολογγίου, και προσωπικά τον Δήμαρχο Πάνο Κατσούλη καθώς και τον Πρόεδρο του Πνευματικού κέντρου Αριστείδη Καβάγια, για την οικονομική και ηθική αιγίδα τους, την Αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μαρία Φούντα, για την παραχώρηση των υποδομών και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αιτωλικού.

Κλείνοντας αυτό το Δελτίο τύπου, θα θέλαμε να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά στην «Γιορτή Ψαριού» και να εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας, σε όλους όσους μαζί με τα μέλη του Συλλόγου μας αφιλοκερδώς εργάστηκαν  για την υποστήριξη αυτής της τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

                                                                         
Πληροφορίες:                                                                                                                                                                          Κο Γιώργο Κομζιά. Πρόεδρο Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό»
Τηλέφωνο:  6977 356511 (για τα τμήματα χορευτικού & χορωδίας)                                           
Κο Γιώργο Σφυρή Αντιπρόεδρο  (για τα τμήματα ζωγραφικής - θεατρικού) μέλος του Συλλόγου τηλ. 6979 552389                                                                                                                      

Χορηγίες-εισφορές:                                                                                                                                                  
 Κο Γιώργο Σφυρή  ταμία του Συλλόγου τηλ. 6979 552389

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: