Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Εκδρομή στις Πρέσπες

Στις λίμνες των Πρεσπών, που την εποχή της Άνοιξης είναι στα καλύτερά τους, διοργανώνει την Ανοιξιάτικη εκδρομή του, ο Σύλλογός μας.
Η ημερομηνία ανακοινώθηκε και είναι το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ το άτομο, με την τιμή να συμπεριλαμβάνει το κόστος μεταφοράς, τη φιλοξενία στο ξενοδοχείο και το πρωινό.

Το πρόγραμμα προβλέπει, επίσκεψη στον προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού και στην Καστοριά, στη διαδρομή προς τις Πρέσπες και στο πανέμορφο Νυμφαίο (εκεί βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου" τις οποίες μπορεί προαιρετικά να επισκεφθεί όποιος θέλει,κατά την παραμονή μας στο Νυμφαίο) στην επιστροφή την Κυριακή.

Προλαβαίνετε ακόμα να δηλώσετε συμμετοχή (και μέχρι τις 30 Απριλίου) στα Γραφεία του Συλλόγου (κάθε απόγευμα) 
τηλ. 2632022422 
και επίσης στα τηλέφωνα:
Γιώργος Κομζιάς 6977356511 - Γιώργος Σφυρής 6979552389 - Κατερίνα Καραγιάννη 6947659716 

στη φωτό, η αφίσα της εκδρομής

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της Φόνισσας

Μια μικρή "περιπέτεια" της "χειμωνιάτικης" Θεατρικής ομάδας, που ξεκίνησε τον προηγούμενο Οκτώβριο που έγινε η πρώτη πρόβα, έφτασε στο τέλος της.
Μετά από έξι παραστάσεις, σε τρεις διαφορετικές αίθουσες, και με περισσότερους από 1.000 συνολικά θεατές, έπεσε οριστικά η αυλαία για την "Φόνισσα" με την παράσταση στο Τρικούπειο πολιτιστικό κέντρο του Μεσολογγίου, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου, στα πλαίσια των Εορτών της Εξόδου για το 2011.
Η απόλυτα επιτυχημένη παράσταση μας, που πήρε τις καλύτερες κριτικές από τον κόσμο, ήταν η πρώτη χειμωνιάτικη παράσταση της Θεατρικής μας ομάδας που ταξίδεψε εκτός γεφυριών και επίσης ήταν αυτή που έκανε τις...

Γιορτές για την επέτειο της μάχης της Κλείσοβας

Ο Μορφωτικός - εκπολιτιστικός σύλλογος Μεσολογγίου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης για την 185η επέτειο της Μάχης της Κλείσοβας.
Η εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσολογγίου έγινε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η φιλόλογος, κυρία Ευσεβεία Αγγουρά – Τσερπέλη θα μίλησε με θέμα: «Η επική μάχη της Κλείσοβας – 25 Μαρτίου 1826».
Στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες ποιημάτων από τη μαθήτρια, Αναστασία Γ. Παπαδημητρίου και τον τελειόφοιτο της δραματικής σχολής και μονωδίας, Κωνσταντίνο Χρ. Βλαχογιάννη.
Στη συνέχεια ο Χρήστος Βλαχογιάννης και ο Βασίλης Στεργίου τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια εμπνευσμένα από τις πολιορκίες και την έξοδο του Μεσολογγίου'
Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από μέρος της ομάδας εμφανίσεων του Χορευτικού  τμήματος του Συλλόγου μας, υπό τους ήχους της ζυγιάς του Ηλία Αριστόπουλου.
Δείτε φωτογραφίες από την βραδιά....