Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Μουσική βραδιά με τους “fox rot”

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου Αιτωλικού, συνδιοργανώνουν την παραπάνω μουσική βραδιά στο ανοιχτό θέατρο του Αιτωλικού την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.


Η συναυλία που απευθύνεται στους νέους αλλά και στους … νεάζοντες της ευρύτερης περιοχής, σκοπεύει να ξεσηκώσει τους θεατές και να τους κάνει συμμετέχοντες.
Το συγκρότημα “fox rot” που είναι πολύ γνωστό στο Μεσολόγγι αλλά έχει πολλές παρουσιάσεις και στο Αιτωλικό, θα είναι μαζί μας αφιλοκερδώς.
Απαγορεύεται η είσοδος στους κάτω των 12 μηνών και στους πάνω των 120 χρονών,
όλους τους άλλους θα σας περιμένουμε, λίγο νωρίτερα από τις 9.00.

"Τα παιδιά μας χορεύουν" κάνοντας "πινελιές"

«Τα παιδιά μας χορεύουν»
Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες καλοκαιρινές παρουσιάσεις τμημάτων του Συλλόγου μας.
Τα παιδικά τμήματα του χορευτικού μας, παρουσίασαν τη δουλειά τους για τη χρονιά που τελείωσε στο ανοιχτό θέατρο του Αιτωλικού, την Κυριακή 13 Ιουνίου.
Περισσότερα από 60 παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου έως και τρίτης γυμνασίου, χόρεψαν αλλά πρωτίστως διασκέδασαν.
Τα παιδιά αυτά που αποτελούν το σημερινό φυτώριο και συνάμα τα αυριανό δυναμικό του Συλλόγου μας, καμάρωσαν περισσότεροι από 300 θεατές γονείς και όχι μόνο των μικρών αυτών εργατών της τέχνης του χορού.
Η συγκινητικότερη στιγμή της βραδιάς, όπως πάντα, ήταν ο τελευταίος χορός, όπου όλα τα παιδιά μαζί χόρεψαν τον «Τσακώνικο χορό» γεμίζοντας την ορχήστρα του θεάτρου με μέλλον και αισιοδοξία για το αύριο, κάτι που γίνεται πια απολύτως απαραίτητο στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας.
«πινελιές»
Νωρίτερα την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο είχε στηθεί η έκθεση ζωγραφικής των δύο παιδικών εικαστικών τμημάτων του Συλλόγου μας.
Τα μεγαλύτερα παιδιά που είχαν δάσκαλο τον Μιχάλη Κότσαρη, παρουσίασαν νέες τεχνοτροπίες και τεχνικές, εκπλήσσοντας τους επισκέπτες της έκθεσης.
Το μικρότερο τμήμα που είχε δασκάλα την Σαλβίνα Τζαρακά παρουσίασε έργα «πνιγμένα στο χρώμα» και στην παιδική ανεμελιά και αθωότητα.
Ευχόμαστε στα παιδιά του Συλλόγου μας, στα παιδιά μας, να είναι πάντα καλά, να προοδεύουν και να δημιουργούν.

Παρουσίαση βιβλίου στο Παναιτώλιο

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση βιβλίου “σα παραμύθια τα παιχνίδια της αλάνας...” του Γιώργου Κομζιά στο Παναιτώλιο την Κυριακή 6 Ιουνίου, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χρήστος Καπράλος” & το "Πνευματικό κέντρο Δήμου Θεστιέων"
Πολλοί οι προσκεκλημένοι στον υπέροχο χώρο του Πνευματικού κέντρου, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τους παρουσιαστές του βιβλίου.
Στο τέλος της παρουσίασης, τα παιδιά του Συλλόγου “Χρήστος Καπράλος” έπαιξαν μερικά από τα παιχνίδια του βιβλίου ενώ οι γονείς τους παρακολουθούσαν συγκινημένοι, φέρνοντας στη μνήμη τους τα παιδικά τους χρόνια.
Το πάνελ των παρουσιαστών αποτελούσαν οι κ. Κωνσταντίνος Κονταξής, επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η κ. Ελεωνόρα Παλαιοδήμου ψυχολόγος , και η κ. Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου, φιλόλογος-συγγραφέας, ενώ ένα μικρό ευχαριστήριο χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιώργος Κομζιάς.
Ο Σύλλογος μας εύχεται στον Πρόεδρό του Γιώργο Χ. Κομζιά, συγγραφέα του βιβλίου, να συνεχίσει με την ίδια όρεξη το δημιουργικό του έργο.

στη φωτογραφία το πάνελ των παρουσιαστών του βιβλίου.
στο video τα... παιδιά του Συλλόγου "Χρήστος Καπράλος" παίζουν από τα παιχνίδια του βιβλίου